Så enkelt jämför du för att få billigare bilförsäkring

Det finns ett antal tjänster på nätet för att jämföra bilförsäkringar. Det är dock inte alltid som det enklaste sättet att jämföra är det bästa. Att använda en automatiserad tjänst för jämförelse ger snabba resultat, men om du har tid och ork kan du mycket väl få en mycket bättre deal genom att lägga ned lite eget arbete.

Automatiska tjänster för jämförelse av försäkringar

De stora drakarna på området är i dagsläget Insplanet och Compricer. De samlar in information från en rad olika försäkringsbolag. Genom att ange registreringsnummer för sin bil och personnummer hämtar tjänsterna information om din bil och korskör uppgifterna med informationen från försäkringsbolagen. Sedan presenteras de olika bolagens erbjudanden på ett enkel och överskådligt sätt.

Vad missar de automatiska försäkringsjämförelserna?

Ingen av de automatiserade tjänsterna för att jämföra försäkringar har med alla försäkringsbolag. Detta är i sig en brist, men man kan tycka att det finns tillräckligt många bolag anslutna för att få en bra bild. Det som man definitivt inte får med är att man ofta kan förhandla priset på sin försäkring med i stort sett alla försäkringsbolag. Om du t.ex. är beredd att flytta fler av dina försäkringar (t.ex. din försäkring på bostaden) till ett och samma bolag kan du oftast få en ordentlig rabatt.

Strategi för att hitta billigaste bilförsäkringen

Om du redan har en försäkring på din bil så plocka fram alla uppgifter för denna försäkring. Kör sedan en sökning på både Compricer och Insplanet. När du har listan med erbjudanden så jämför du dessa med din befintliga försäkring. Chansen är stor att du ser att du idag betalar ett överpris. Nästa steg är att du kontaktar ditt befintliga försäkringsbolag och säger att du i grunden är nöjd med försäkringen (om du är det), men att du funderar på att byta eftersom du tycker att du betalar för mycket. Chansen är ganska stor att de kan matcha priset som du fått ut från jämförelsen du precis gjort. Vips har du fått ned din premie bara genom några enkla klick på nätet och ETT telefonsamtal. Vill du ta det ett steg längre kan du givetvis ringa upp även de andra bolagen och göra motsvarande förhandling. Det stora hoppet i premie brukar dock vara efter det första samtalet. Sedan är det ju en fråga om hur mycket tid man vill lägga.

Jämför inte äpplen med päron – gäller även bilförsäkringar

Det finns självklart andra aspekter förutom priset som spelar roll när du skall välja bilförsäkring. Var därför noggrann med att kolla exakt vad som ingår i försäkringen. En vanlig skillnad mellan olika bolags försäkringar är också nivån på självrisken, dvs hur mycket du själv får betala om olyckan är framme. Var även uppmärksam på att direktimporterade bilar ofta särbehandlas. Försäkringsbolagen är experter på att bedöma risker och allt som enligt deras statistik innebär en högre risk innebär också en högre premie. Håll därför ned riskerna. Var t.ex inte 25 år gammal, bo inte i en storstad och kör inte en direktimporterad Ferrari 😉

Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • Annonser