Fortkörningsförsäkring

Om du är orolig för att få fortkörningsböter finns det olika försäkringar som man kan teckna. För några hundralappar om året kan köpa dig fri från eventuella fortkörningsböter.

Som med alla försäkringar är det viktigt att läsa villkoren noga. Villkoren för utbetalning är ofta snäva och det är långt ifrån säkert att du får din böter betalda till slut.

Ett par exempel på tjänster inom detta område är:

Eftersom vi inte har testa någon av tjänsterna är det svårt att säga vilken som är bäst. Men eftersom Don’t Worry Sweden AB i alla fall är ett AB med organisationsnummer och kontaktinformation så känns det mer seriöst.

Det har förekommit mycket kritik mot fortkörningsförsäkringar från både polis och organisationer för yrkeschaufförer som t.ex transportarbetarförbundet. Kritiken handlar främst om att fortkörningsförsäkringar indirekt uppmuntrar fortkörning vilket leder till fler olyckor.

Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Annonser